Gouda
0644316367
info@goudraad.nl

Start intervisie toezichthouders oktober 2021

Start intervisie toezichthouders oktober 2021

Intervisiebegeleider online

Wanneer is de intervisiebegeleider aangemeld? Wat betekent de registratie bij NVTZ? Wat is het nut van intervisie bij toezichthouders? Hoe kunt u een intervisiebegeleider aanvragen? Hoe ziet een intervisietraject eruit?

Wanneer is de intervisiebegeleider aangemeld?

Sinds oktober 2021 is intervisiecoach drs. G.Y (Gwyn) van der Giessen van Goudraad Intervisie aangemeld bij de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders NVTZ (nvtz.nl).

Wat betekent de registratie bij NVTZ?

De registratie houdt in dat er vier keer per jaar bijeenkomsten zijn en dat de aangesloten evaluatoren (=intervisiecoach) in subgroepen ook met elkaar intervisie doen. Op deze manier is informatie actueel en kan er ook persoonlijke ontwikkeling plaatsvinden voor de evaluatoren onderling.

Wat is het nut van intervisie bij toezichthouders?

Intervisie omschreven bij NVTZ is onderdeel van reflectie bij de tweejaarlijkse evaluatie bij toezichthouders. Thema’s bij Raden van Bestuur en besturen bij intervisie kunnen zijn omgaan met langdurige afwezigheid van een bestuurder, onderlinge verhoudingen en relatie bestuur en Raad van Toezicht.

Hoe kunt u intervisiebegeleider aanvragen?

Wanneer u een intervisiebegeleider wilt betrekken bij uw tweejaarlijkse evaluatie, kunt u contact opnemen met Goudraad Intervisie. Intervisie is onderdeel van reflectie uitgevoerd door evaluatoren. Op dit moment is intervisie verplicht in veel beroepsgroepen (advocaten, zorgpersoneel en mediators) of is het een onderdeel van de permanente educatie (pe-punten).

Hoe ziet een intervisietraject eruit?

U meld u aan bij Goudraad Intervisie en wij gaan een gesprek met u aan. Het is aan te raden om een serie van vier sessies aan te gaan. Hierdoor kunnen thema’s goed uitgediept worden. De werkvormen en werkwijze van intervisie is volgens erkende methodieken. Ook zijn er regels over veilige omgeving en betrouwbaarheid. Het is gebruikelijk om afspraken te maken over geheimhouding vooraf. Alleen thema’s of onderwerpen die met externen besproken of geraadpleegd moeten worden, kunnen in overleg met de deelnemers naar buiten gebracht worden.

Aangepast 11 april 2022

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Translate