Gouda
0644316367
info@goudraad.nl

Intervisie voor vertalers/tolken en WBTV/SIGV

Intervisie voor vertalers/tolken en WBTV/SIGV

Wat is intervisie voor vertalers? Welke eisen stelt de Wet beëdigde tolken en vertalers (WBTV)? Wat levert intervisie voor een Vertaalinstituut? Wat maakt intervisie interessant bij Goudraad? Welke ervaring heeft de intervisiebegeleider Goudraad?

Wat is intervisie voor vertalers?

Intervisie is een vorm van collectieve reflectie voor een groep gelijkgestemden over dilemma’s als werkdruk, omgaan met opdrachtgevers en andere persoonlijke omstandigheden tijdens werk. Bij intervisie kunnen meer werkvormen ingezet worden.

Welke eisen stelt de WBTV ten aanzien van intervisie?

De WBTV vereist van een geregistreerde vertaler/tolk bepaalde permanente educatie. Naast cursussen AVG is het mogelijk intervisie hiervoor in te zetten (artikel 7). Het is mogelijk om 50 PE-punten over 5 jaar te behalen met intervisie. Een intervisie duurt 2 uur (1 PE-punt per uur). Tot slot is intervisie een efficiënte en betaalbare vorm om PE-punten te behalen. Meer over de eisen van intervisie voor vertalers/tolken www.wbtv.nl

Wat levert intervisie voor een Vertaalinstituut op?

Intervisie levert voor een Vertaalinstituut met meer medewerkers een middel om de vertalers/tolken met elkaar te sparren over onderwerpen en thema’s die het werk bevorderen. Wanneer dit in een veilige en betrouwbare omgeving gebeurt, is dit goed voor het zelf organiserend vermogen van personen.

Wat maakt intervisie interessant bij Goudraad?

Bij Goudraad bieden wij intervisie online en offline. De locatie wordt dan in overleg bepaald. De intervisiebegeleider drs. G. Y. (Gwyn) van der Giessen is gecertificeerd intervisiecoach en ingeschreven bij verschillende instanties. Bij WBTV heeft zij direct contact over eisen en organisatie.

Welke ervaring heeft de intervisiebegeleider Goudraad?

De intervisiebegeleider 10 jaar ervaring met intervisie met bedrijven (MOVARES en ABN-AMRO), instanties (Kwadraad, Taalkoppels, Kunstinstellingen en BNI landelijk) . Daarnaast heeft mevrouw van der Giessen ervaring met intervisie bij meerdere doelgroepen (online en offline) zoals docenten, bestuurders, zorgpersoneel en ondernemers. Ook is zij ingeschreven bij NOvA, NVTZ en BNI Oneline. Hier houdt zij haar kennis en invulling van de methodieken goed bij en overlegt met collega intervisiecoaches en evaluatoren. Certificaat is behaald in 2010 -2014 bij de Academy van Coaching en Counseling in Den Haag.

Translate