Gouda
0644316367
info@goudraad.nl

Intervisie Vertalers

Groepen (minimaal 5 deelnemers)

aanmeldingenSoortaanmeldingenstreef startdatum
Rotterdamfysiek4 februari
Den Haag/Gouda t Govertjefysiek1 maart
Online Zoomonline4 februari
Online Zoomonline1 april
Aanmelden contactformulier

intervisie Socrates methode
Intervisie Socrates methode vertalers

Intervisie Vertalers

Bent u een vertaler van Nederlands naar een andere taal of andersom? Vanaf 1 maart is Goudraad Intervisie gestart met intervisie voor vertalers. Via WBTV is alle informatie gecheckt. Wat is intervisie? Welke methodieken zijn er? Wat zijn de eisen vanuit WBTV? Wie is de intervisiebegeleider? Wat is uw voordeel van intervisie bij Goudraad Intervisie?

Wat is intervisie?

Intervisie (zie ook Waarom intervisie?) is een gesprek met gelijkgestemden (min 6 en max 9) waarbij een intervisiebegeleider extern of in de groep het gesprek begeleidt. De thema’s zijn gedragsgericht. Ze gaan over dilemma’s op het werk zoals omgaan met werkdruk, lastige cliënten, moeilijke opdrachtgevers, belangenverstrengeling etc.

Welke methodieken zijn er?

Meerdere werkvormen kunnen worden toegepast. De Socrates methode vertraagd het denkproces en is vaak een goede methode om mee te beginnen. Daarna kunnen in vervolgsessies thema’s uitgewerkt worden met andere methodieken, zoals Vissenkom, Clinic of Balint Lees ook meer bij Intervisie werkvormen

Wat zijn de eisen van WBTV?

De eisen van wbtv staan geformuleerd in een paar zinnen. Goudraad Intervisie heeft de eisen goed doorgenomen zodat de certificaten voldoen om pe-punten te behalen.

1 met minimaal 6 en maximaal 10 personen (SIGV min 5 personen)

2 intervisie vindt gestructureerd en methodisch plaats

3 intervisie is aangestuurd door een erkende intervisiebegeleider.

Daarnaast is er een puntensysteem pe-punten. Intervisie valt onder permanente educatie en onder het onderdeel ‘overig’. Het formulier om de pe-punten te behalen is overgenomen. Alle handtekeningen van de betrokkenen moeten onder het certificaat staan.

U kunt 20 punten met intervisie behalen van het totale pakket van 80 pe-punten. Een sessie duurt 2 uur en is 2 pe-punten. In vijf jaar tijd kunt u 10 sessies intervisie doen. Daarvan kunt u een aantal sessies bij Goudraad Intervisie doen en ook bij andere intervisiebegeleiders. Afwisseling maakt intervisie leuker!

Wie is de intervisiebegeleider?

Goudraad Intervisie biedt een Intervisiebegeleider met 20 jaar ervaring met sessies, workshops en trainingen met jong volwassenen in het hoger onderwijs en intervisie met docenten, moeders, zorgpersoneel, advocaten, toezichthouders en andere doelgroepen.

In 2010 behaalde diploma intervisiecoach en veel toegepast online en fysiek. De intervisiebegeleider is een ervaren gedragsdeskundige. Bij vervanging is gegarandeerd een vergelijkbare op intervisie gerichte coach aanwezig.

Wat zijn voordelen voor intervisie bij Goudraad Intervisie?

De Intervisiebegeleider van Goudraad Intervisie zorgt voor de groepen. U hoeft zich alleen op te geven en de rest gaat vanzelf. Ook is geen voorbereiding nodig. In de sessie komen de thema’s aan de orde die actueel zijn. U gaat wel met een actieplan naar huis en zal concrete doelstellingen willen realiseren. In de vervolgsessies kunnen die verder uitgediept worden.

Goudraad Intervisie zorgt ook dat u een certificaat ontvangt ondertekend door alle aanwezigen met duiding van het thema. Verder blijft de informatie binnen de groep. Een veilige en betrouwbare context is belangrijk om vrijuit te spreken over dilemma’s. Er zal nooit iemand bij zijn van een hogere functie of iemand die u beoordeeld binnen een organisatie, bijvoorbeeld opdrachtgevers of managers. De regels van Intervisie worden strak aangehouden.

U kunt zowel fysiek in de omgeving Gouda of Den Haag als Online intervisie sessies volgen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate